Sernik z mango
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 200 g
Cukier - 3/4 szklanki
Jaja - 6 szt.
Sól szczypta
Mąka orkiszowa Bio - 1 i 1/2 szklanki
Czekoladowe kryształki trochę
Mąka ziemniaczana lub budyń Bio - 2 łyżki
mango świeże - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Sernik jest delikatny i bardzo smaczny.Sposób przygotowania:
Szybko wyrobić kruche ciasto i schłodzić w lodówce.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem. Żółtka utrzeć z masłem. Dodawać twaróg i mąkę ziemniaczaną i dalej ucierać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.