![Kutia - makowy przysmak wigilijny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-12/10664-photo-main.jpg)
Kutia - makowy przysmak wigilijny
![](/cache/a32x32/files/users/762-avatar-1251298808.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, orzechy wszystkie, cytrusy, orkisz
Składniki:
Miód naturalny płynny - 1/2 szklanki
Mak - 100 g
Rodzynki - 50 g
Orzechy - 50 g
Płatki migdałowe - 30 g
Żurawina suszona - 50 g
Sok pomarańczowy - 1 szklanka
Sól szczypta
aromat waniliowy lub opcjonalnie Amaretto - 50 ml
Wiórki kokosowe trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.