Ziemniaczany keks podwójnie czekoladowy z suszonymi morelami
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Jajka średnie - 5 szt.
Cukier brązowy - 100 g
Mąka orkiszowa - 100 g
Kakao BIO - 4 łyżki
Morele suszone BIO - 100 g
Cytryna ( otarta skórka) - 1 szt.
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Soda - 1 łyżeczka
Olej - 1 łyżka
Masło - na polewę - 3 łyżki
Cukier brązowy - na polewę - 3 łyżki
Kakao - na polewę - 2 łyżki
Woda - na polewę - 1 łyżeczka
Listki mięty, otarta skórka z cytryny do dekoracji trochę
Bułka tarta i masło do foremki trochę
Sól szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.