Na świąteczny obiad. Udka z kaczki pieczone z sosem truskawkowo - cebulowym z nutą pigwy
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: danie główne, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso
Składniki:
Cebula czerwona - 2 szt.
Truskawki mrożone - 200 g
Olej rzepakowy EKO - 50 ml
Ocet balsamiczny - 2 łyżki
Czosnek - 1 ząbek
Sól, pieprz mielony trochę
Papryczka ostra posiekana trochę
Gałązki rozmarynu kilka
Nalewka z pigwy - 50 ml
Dodatkowe informacje:
Pieczone udka kaczki podawać z ryżem i sosem truskawkowo - cebulowym. Danie jest po prostu pyszne!Sposób przygotowania:
Przygotować marynatę do mięsa. Połączyć składniki:
50 ml. oleju
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
sól, pieprz mielony
1 papryczka ostra posiekana
1 ząbek czosnku roztarty
Mięso kaczki natrzeć marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.