• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyZupa marchewkowo - selerowa z kuskusem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Zupa marchewkowo - selerowa z kuskusem

Zupa marchewkowo - selerowa z kuskusem

Dorota Woźniak - Twins Pot

Rodzaj posiłku: zupa

Kuchnia (region): polska

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)

Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie

Zawiera: strączkowe, sezam

24 osób lubi to
13 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min 4 porcje

Składniki:

Marchew - 300 g
Łodyga selera naciowego - 4 szt.
Kasza kuskus - 4 łyżki
Oliwa lub masło - 4 łyżki
Woda - 1 litr
Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie do smaku
Nasiona czrnuszki lub czarnego sezamu trochę

Wartość energetyczna:

Całość ok. 664 kcal Porcja ok. 166 kcal

Dodatkowe informacje:

Do zupy warzywnej należy dodać tłuszcz dobrej jakości. Jest on potrzebny w celu przyswojenia witamin w nim rozpuszczalnych, czyli A, D, E.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą lub bulionem, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw ( około 30 minut).
KROK 2:  Z garnka wyjąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować. Do gorącej zupy dodać kaszę kuskus, wymieszać i zostawić na 10 minut.
KROK 3:   Zupę podgrzać ( jeśli jest zbyt chłodna) i podawać. Każdą porcję zupy polać 1 łyżeczką oliwy lub dodać surowe masło dobrej jakości. Posypać nasionami czarnuszki lub sezamu.
24 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZARNUSZKA BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    CZARNUSZKA BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KUSKUS KUKURYDZIANY BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KUSKUS KUKURYDZIANY BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN KRETA P.G.I. BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN KRETA P.G.I. BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SELER NACIOWY ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    SELER NACIOWY ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SEZAM CZARNY NIEŁUSKANY BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SEZAM CZARNY NIEŁUSKANY BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ZIELE ANGIELSKIE BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    ZIELE ANGIELSKIE BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Woźniak - Twins Pot

  • Zupa z soczewicy z pieczoną dynią

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Makowa Panienka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pomidory koktajlowe suszone w oliwie z rozmarynem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasztet z selera, batatów i cieciorki z pomidorami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wędzony ser w oliwie z ziołami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tarta marchew z cytryną i oliwą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ratatouille - bigos warzywny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z buraków i quinoa z kaparami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kutia - makowy przysmak wigilijny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Przepyszna zupa ze świeżych pomidorów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Gryczane kotleciki ze szczypiorkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty jabłecznik

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z avocado i cieciorki z karobem o smaku czekoladowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ziemniaczany keks podwójnie czekoladowy z suszonymi morelami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pucharki deserowe na mleku owsianym z karobem i truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Marmurkowe jajka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Flaki wołowe na golonce z indyka z kluseczkami sojowymi i suszonymi pomidorami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tradycyjna zalewa octowa do smażonej ryby

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty jabłecznik na biszkopcie

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wiosenny koktajl szpinakowo -  pomarańczowy z jabłkiem i kiwi

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kremowa, biała zupa z fenkułu z nasionami czarnuszki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Leczniczy Miód mniszkowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z brokułem, kozim serem i pomarańczą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Warzywa w beszamelu - pyszny obiad z mrożonki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pieczarki pieczone w prosciutto - idealna przekąska

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Na świąteczny obiad. Udka z kaczki pieczone z sosem truskawkowo - cebulowym z nutą pigwy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Makaron z pieczarkami w sosie kokosowym i pieczona polędwiczka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Mazurek migdałowy tradycyjny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jesienne bułeczki orkiszowe z dynią i czarnuszką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z klopsikami z mięsa indyka i quinoa z grillowaną cukinią i papryką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Czekotruskawki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sernik z mango

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa z zielonej soczewicy z selerem naciowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Keks Amaretto z pełnoziarnistej mąki orkiszowej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Serduszka piernikowo - migdałowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Delikatny jaglany budyń kokosowy z musem truskawkowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ciastka arachidowo - amarantusowe z żurawiną

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z czerwonej fasoli i avocado

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zdrowy deser jogurtowy z Chia, miodem i truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Owsiane ciasteczka od serca

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zakwas gryczany na żurek

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jaglane Muffinki Czekoladowe z cukinią bez mąki i cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wegański bigos z kapusty kiszonej i soczewicy z orzechami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl jabłkowo - bananowy z karobem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Bliny gryczane drożdżowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa szpinakowo - bananowa

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zdrowe kartofelki marcepanowe bez cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa idealnie kremowa z dyni piżmowej z mlekiem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Paprykowe łódeczki faszerowane ryżem i marchewką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Staropolski piernik zwany Stuletnim

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sok z kiszonych buraków do barszczu na Święta

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Babka majonezowa

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka meksykańska

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Deser migdałowy z Chia i mango

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jarzynka z liści kalarepy i rzodkiewki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Klopsiki Fit z mięsa indyka i kaszy jaglanej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pesto z liści rzodkiewki i orzechów włoskich

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zakwas z mąki żytniej na żur

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Owsianka z truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Szybki dżem jabłkowo - malinowy niskosłodzony

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Razowe bagietki z pokrzywą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zielony koktajl na wodzie kokosowej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Udka kurczaka wolno pieczone z pomidorami koktajlowymi w sosie mascarpone z tymiankiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl pomarańczowo - bananowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl pomidorowo - selerowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty przepis na pomidorki w zalewie z miętą na zimę.

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kremowe powidła dyniowo - czekoladowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ryż jaśminowy zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Warzywny pasztet z soczewicy i marchewki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kolorowe ziemniaczane kulki nie tylko dla dzieci

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z czerwonej soczewicy z wędzoną papryką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl z młodym jęczmieniem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Buraczki pieczone z pigwą i syropem daktylowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Delikatny deser z kaszy manny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl śniadaniowy Fit z nutą bazylii i mięty

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Buraczki z kaparami i syropem klonowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Plastry kiszonych buraków karmelizowane z miodem i czerwoną cebulą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kofty z wołowiny i kaszy bulgur z sałatką z avocado i pomidorów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Danie FIT podkręcające metabolizm. Medaliony z indyka z imbirem i miętą w sosie pomidorowym z groszkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Botwinka szpinakowa z burakiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Dżem śliwkowy z czekoladą i miętą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Truskawkowe Rafaello

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Cebulowe niespodzianki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Szyszki z ekspandowanego ryżu brązowego i krówek

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pikantne pałeczki z kurczaka z patelni ceramicznej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę

     Dorota Woźniak - Twins Pot
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczna
25.09.2017, godz. 14:18
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smakowita zupa;)
28.09.2017, godz. 11:49
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
pychotka
16.10.2017, godz. 21:50
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
mniam
05.11.2017, godz. 12:18
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Godna polecenia.

P.s. dekoracja bomba
20.03.2018, godz. 01:31
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ciekawa
26.03.2018, godz. 19:39
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszna zupa
17.04.2019, godz. 09:30
Renixx
Renixx powiedział/a:
Smaczna zupka ;)
17.01.2020, godz. 18:42
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszna zupa
19.04.2020, godz. 15:42
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Smakowita zupa
28.06.2020, godz. 16:49
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Smaczna zupa.
08.11.2020, godz. 10:05
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super zupka
05.12.2020, godz. 19:46
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Bardzo fajna zupa, myślę, że warto wypróbować ten przepis
28.11.2022, godz. 14:38

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).