Kotlety z indyka z płatkami jaglanymi
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
płatki jaglana - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
zioła prowansalskie trochę
pieprz czarny mielony szczypta
sól do smaku
rozkłócone jajko
jogurt naturalny - 400 g
śmietana 18 % - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
cukier - 1 łyżka
sól, pieprz czarny do smaku
warzywa - brokuły, kalafior, marchewka
Sposób przygotowania:
1.
Płatki zalać gorącą wodą tak , żeby były przykryte i pozostawić na ok 10 min, żeby namiękły. Umyta paprykę pokroić w drobna kostkę. Również pokroić drobniutko natkę. W miseczce wymieszać mięso, płatki, jajka , paprykę i natkę .Dodać sól i pieprz , i dokładnie wyrobić masę . Formować kotlety , zamaczać w rozkłóconym jajku i smażyć na oleju. Z w/w składników zrobić sos - mieszając wszystko razem. Warzywa ugotować takie lub inne w dowolnej ilości. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.