Sernik dyniowy z patelni
ewaeu.Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, sezam, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
cukier - 4 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
maslo - 100 g
upieczona dynia - 150 g
pestki dyni - 4 łyżki
pestki slonecznika - 4 łyżki
sezam - 4 łyżki
cukier puder trochę
Sposób przygotowania:
2.
Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami masła. Rozsypać równomiernie pestki . Wyłożyć masę serową do patelni. Najlepiej robić to łyżką i małymi partiami . Przykryć patelnię i zmniejszyć płomień na minimum. Pozostawić pod przykryciem ok 30 min. Przestudzić . Wyjąć sernik z patelni przykładając talerz i odwracając patelnię. Podawać sernik posypany cukrem pudrem. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.