Kotlety ziemniaczano-serowe
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
twarogu solankowego - 125 g
posiekanego grubego szczypiorku garść
pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
sól do smaku
bułka tarta do zagęszczenia trochę
jajko , bulka tarta i olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
1.
Ziemniaki dobrze ubić , albo przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszony ser , jajko, szczypior, sól i pieprz do smaku. Bułkę tartą dodać, jeśli jest taka potrzeba tzn. żeby zagęścić masę. Wszystko dokładnie wymieszać, wyrobić. Formować kotlety , panierować i smażyć na złoty kolor. Podawać np. z sosem grzybowym. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.