![Ćwiartka kurczaka z patelni](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8867-photo-main.jpg)
Ćwiartka kurczaka z patelni
![](/cache/a32x32/files/users/914-avatar-1140659226.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
cebula - 2 szt.
marchewka duża - 1 szt.
seler - 1/2 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
bułka tarta trochę
zioła prowansalskie do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Mięso oczyścić , umyć i osuszyć. Natrzeć olejem, ziołami , solą i pozostawić na ok 10 min w chłodnym miejscu . Przełożyć na patelnie , lekko wysmarowaną olejem. Lekko podsmażyć . Dodać cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i selera pokrojone w zapałką. Przykryć i dusić ok 30 min na małym ogniu. Gotowe ćwiartki wyjąć. Do warzyw dodać pokrojoną drobniutko natkę pietruszki . A dla tych , który lubią chrupiąca skórkę - mięso oprószyć bułką tartą i obsmażyć na drugiej patelni. Podawać z warzywami z patelni. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.