Zielone kotlety ze szpinakiem
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
mielonego mięsa z indyka - 500g
płatków jaglanych szklanka
jajka - 3
pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
sól do smaku
olej z awokado do smażenia kilka kropel
mały jogurt szklanka
sera feta - 100g
Sposób przygotowania:
1.
Szpinak rozmrozić i wymieszać z mięsem, płatkami jaglanymi ( suchymi ) , jajkiem . Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , pieprz i sól. Dokładnie wyrobić . Formować kotlety . Zamaczać w rozkłóconym jajku i smażyć na oleju. Podawać z sosem ( ser rozdrobić i pomieszać z jogurtem ) Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.