![Kotlety mielone panierowane w sezamie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8869-photo-main.jpg)
Kotlety mielone panierowane w sezamie
![](/cache/a32x32/files/users/914-avatar-1140659226.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, strączkowe, sezam, pszenica, drób
Składniki:
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
sezam - 1/3 szklanki
pieprz młotkowany z kolendrą - 1/2 łyżeczki
jajka - 2 szt.
sezam i bułka tarta do panierowania
olej z awokado do smażenia kilka kropel
Sposób przygotowania:
1.
Umyte i osuszone koperek i natkę drobniutko posiekać. Dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie z sezamem, bułką tartą , jajkami , pieprzem i solą. Dodać troszkę wody dla rozluźnienia mięsa. Formować kotlety, obtaczać w bułce wymieszanej z sezamem i smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.