Frittata z brokułami
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka
Składniki:
cebula - 1 szt.
olej do smażenia
brokuły mrożone - 400 g
pomidorki koktajlowe kilka
pieprz młotkowany z kolendrą trochę
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Jajka roztrzepać i dodać przesmażona na złoty kolor cebulkę oraz sól i pieprz młotkowany. Brokuły ugotować wg przepisu. Na patelni wysmarowanej olejem ułożyć ugotowane brokuły i ser feta. Zalać jajkami. Chwilę smażyć na dużym ogniu i następnie zredukować grzanie do minimum i przykryć patelnię. Danie jest gotowe z chwila , kiedy jajka całkowicie się zetną. Udekorować małymi pomidorkami. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.