Puree ze szpinaku z ziemniakami
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaków - 6
ząbki czosnku - 2
sól do smaku do smaku
masło do wysmarowania naczynia łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dodać łyżkę masła i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodać ser feta.
Zmiksować jeśli chcemy mieć bardzo gładką masę.
Ziemniaki obrać i wyciąć kwiatki.
Obgotować w posolonej wodzie. ( ok 10 -20 min )
Przełożyć delikatnie do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i zapiekać ok 15 min.
Ziemniaki podać na poduszce z purre szpinakowego.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.