Tort kanapkowy rybny
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
twaróg naturalny - 600 g
majonez - 5 łyżek
tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
jajka ugotowane na twardo - 5 szt.
mały pęczk natki pietruszki
pieprz cytrynowy - 1/3 łyżeczki
pieprz młotkowany z kolendrą - 1/3 łyżeczki
sól do smaku
majonez do posmarowania boków
dekoracja- czerwona cebula, ogórek zielony. liscie szpinaku, koperek, marchewka, natka pietruszki, gruby szczypiorek
Sposób przygotowania:
1.
Do salaterki wrzucić twaróg, majonez, odciśnięty na sitku tuńczyk. Koperek i natkę umyć i osuszyć, i drobniutko posiekać . Dodać do salaterki. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do salaterki. Dodać przyprawy i sól , dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części.
2.- krok 2
Przygotować deskę albo płaski półmisek na którym można ułożyć tort. Ułożyć kromki i posmarować masą , wykorzystując jedną część. Później znowu kromki i znowu masa. Tak do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to masa.
3.
Boki tortu posmarować majonezem. Udekorować wg uznania. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.