Halibut z porem i pomidorem z patelni
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Składniki:
por ( biała część )
3 ząbki czosnku
słoik pomidorów w zalewie solnej
6 jabłuszk kaparowych
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżeczka rozgniecionego pieprzu kolorowego
sól
Sposób przygotowania:
1.
Pora przekroić wzdłuż i pokroić na ok 4 cm kawałki. Dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pora i czosnek. Chwile smażyć. Dodać pomidory z zalewą. ( Można też dodać świeże pomidory bez skórek , pokrojone na części i wlać szklankę wody. )Dodać pokrojone na pół jabłuszka kaparowe . Przykryć i dusić . Rybę oczyścić , umyć i ułożyć na warzywach. Dusić ok 15 min na małym ogniu. Na koniec posolić , posypać pieprzem i natką pietruszki . Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.