Grillowany kurczak z jarmużem
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
pokrojonego jarmużu - 4 garści
suszonych pomidorów z żurawina w oleju opakowanie
pestek słonecznika
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Filet poporcjować , umyć , osuszyć i lekko rozbić. Posmarować lekko olejem spod pomidorów i oprószyć przyprawą. Zostawić w lodówce na 10 min. Można usmażyć na oleju , albo jak ten, był grillowany. Umyte , osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki liście jarmużu przesmażyć na oleju spod pomidorów. Po kilku minutach smażenia dodać pokrojone suszone pomidory z żurawiną. Smażyć jeszcze chwilę. Posolić do smaku. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Na talerzu ułożyć grillowanego kurczaka , przesmażony jarmuż i wszystko posypać pestkami słonecznika. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.