Pieczona dynia z mięsna wkładką
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
2 łyżeczki ziół prowansalskich
olej do posmarowania dyni
sól
400 g miesa mielonego z piersi kurczaka
2 łyżki bułki tartej
jajko
łyżeczka ziółprowansalskich
pieprz biały mielony
sól
olej do posmarowania formy
Sposób przygotowania:
1.
Dynię umyć i przekroić wzdłuż. Usunąć pestki i piętki . Posmarować połówki dokładnie olejem i posypać ziołami i solą. Mięso dokładnie wyrobić z w/w składnikami i napełnić nim ,, miseczki ,,. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oleje. Zapiekać ok 70 min - 180 stopni. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.