Pasztet bez pieczenia
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
filet z kurczaka - 400g
boczek wędzony gotowany - 400g
czosnku przeciśnięte przez praskę - 3
só, pieprz do smaku do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Dodać wątróbkę ( dokładnie oczyszczoną ) , razem poddusić. Dodać ugotowane mięso z kurczaka. Poddusić. Przyprawić solą , pieprzem i dodać czosnek. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę ( drobne sito ) 3 razy. Wszystko dokładnie wyrobić. Dodać bulionu jeśli jest taka potrzeba , gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.