Łososiowe róże
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, cytrusy, owies, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jajka - 2 szt.
jogurt naturalny - 180 ml
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól do smaku
olej z awokado do smażenia
łosoś wędzony w plastrach - 250 g
zielony groszek ( może być mrożony ) - 1 szklanka
jogurt naturalny - 180 ml
pieprz cytrynowy do smaku
sól do smaku
plasterki i sok z cytryny kilka
Sposób przygotowania:
1.
Otręby , jajka, jogurt, proszek dokładnie ze sobą wymieszać. Usmażyć 4 placuszki. Z jednego wyciąć koło, a z pozostałych serca ( liście ). Zielony groszek ugotować w osolonej wodzie i zmiksować z jogurtem , doprawić solą i pieprzem cytrynowym. Troszkę groszku pozostawić do dekoracji. Sałaty dokładnie umyć i osuszyć.
2.
Na półmisku ułożyć sałatę masłową. Centralnie położyć okrągły placek , a ,, liście ,, po bokach. Na placki wyłożyć krem groszkowy. Plastry łososia pociąć w paski i zwinąć w kształt róży . Róże powciskać w krem groszkowy. Kwiatki udekorować listkami rukoli. Na półmisku ułożyć również plasterki cytryny i kulki zielonego groszku. . Przed samym podaniem skropić łososia sokiem z cytryny. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.