Sałatka warstwowa z łososiem
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
łososia sałatkowego - 150g
marchewki ugotowanej - 2
szczypiorek drobny lub gruby mały pęczek trochę
szklanka majonezu + szklanka jogurtu trochę
papryka słodka czerwona do posypania do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Jajka zetrzeć na grubych oczkach i wyłożyć dno naczynia. Jajka przykryć kawałkami łososia. Wyłożyć warstwę drobno posiekanego szczypiorku. Na to wylać połowę mieszanki majonezu z jogurtem. Teraz warstwa z marchewki pokrojonej w kosteczkę. Na koniec ogórki konserwowe też drobno pokrojone. Wszystko pokrywamy pozostała mieszanką majonezu z jogurtem Posypujemy słodka czerwoną papryka. Dekorujemy wg uznania. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.