![Sałatka warstwowa z łososiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8906-photo-main.jpg)
Sałatka warstwowa z łososiem
![](/cache/a32x32/files/users/914-avatar-1140659226.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
łososia sałatkowego - 150g
marchewki ugotowanej - 2
szczypiorek drobny lub gruby mały pęczek trochę
szklanka majonezu + szklanka jogurtu trochę
papryka słodka czerwona do posypania do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Jajka zetrzeć na grubych oczkach i wyłożyć dno naczynia. Jajka przykryć kawałkami łososia. Wyłożyć warstwę drobno posiekanego szczypiorku. Na to wylać połowę mieszanki majonezu z jogurtem. Teraz warstwa z marchewki pokrojonej w kosteczkę. Na koniec ogórki konserwowe też drobno pokrojone. Wszystko pokrywamy pozostała mieszanką majonezu z jogurtem Posypujemy słodka czerwoną papryka. Dekorujemy wg uznania. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.