Placki jaglane z twarogiem i łososiem
ewaeu.Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jogurtu - 200ml
jajko - 1
sól do smaku
olej z awokado do smażenia kilka kropel
twarogu - 6 łyżek
pieprz cytrynowy do smaku
sól do smaku
łosoś wędzony sałatkowy opakowanie
liście sałaty masłowej kilka
sok z cytryny kilka kropel
Sposób przygotowania:
1.
Płatki wymieszać z jogurtem i jajkiem . Usmażyć na oleju małe placki . Twaróg wymieszać z pokrojonymi drobno listkami mięty . Dodać do smaku pieprz cytrynowy i sól. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć placki. Na plackach twarożek , a na wierzchu łososia. Można skropić sokiem z cytryny. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.