Sałatka z tuńczykiem
ewaeu.Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: jajka, strączkowe, ryba i owoce morza
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
puszka czerwonej fasoli
mała czerwona cebula
kilka pomidorków cherry
łyżka octu jabłkowego
pieprz czarny mielony szczypta
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Do salaterki włożyć najpierw umytą i osuszona sałatę. Dodać tuńczyka z olejem , przepłukaną fasolę , pomidorki cherry , pokrojoną w talarki cebulkę , ugotowane na twardo jajka - pokrojone na ćwiartki. Dodać jeszcze ocet, pieprz czarny i sól. Wymieszać. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.