Pasta jajeczna z awokado
ewaeu.Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
awokado szt.
pęczek szczypiorku drobnego
mały pęczk natki
sok z cytryny łyżka
pieprz czarny mielony do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach . Awokado obrać i usunąć pestkę. Mniej dojrzałe zetrzeć na drobnych oczkach, a jeśli jest bardzo dojrzałe po prostu rozgnieść. Szczypiorek i natkę drobniutko pokroić . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, majonezem. Sól i pieprz do smaku. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.