Składniki:
suszone pomidory w oleju z ziołami - 5 szt.
oliwki czarne - 5 szt.
cebula cukrowa - 1 szt.
pieprz młotkowany z kolendrą - 1 łyżeczka
sól do smaku
żelatyna - 1 łyżka
majonez do posmarowania
listki salaty roszpunki, natka pietruszki, małe pomidorki, oliwki, ogórek - dekoracja
Sposób przygotowania:
1.
Pomidory, oliwki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę . Dodać do twarogu. Wymieszać z pieprzem , papryką i solą. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody. Wystudzić i dodać do twarogu. Miseczkę wyłożyć folią spożywczą i wypełnić ok 1/3 twarogiem i posypać papryką słodką. Ponownie wyłożyć twarożek i ponownie przesypać papryką. Wyłożyć ostatnią porcję twarożku . Zostawić , najlepiej na noc , w lodówce do stężenia. Wyłożyć na talerzyk , przykładając do miseczki i odwrócić . Zdjąć folię. Posmarować bardzo delikatnie majonezem i udekorować wg uznania. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.