Makaron ryżowy z krewetkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): japońska
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: soja, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
surowe krewetki (mogą być mrożone) - 200 g
drobno posiekany czosnek - 1 ząbek
starty świeży imbir - 1 łyżka
sos sojowy ciemny - 4 łyżki
sok z limonki - 1 łyżka
cukier kokosowy - 1 łyżeczka
olej do smażenia - 2 łyżki
posiekana cebula dymka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wkładamy krewetki. Polewamy łyżką sosu sojowego, smażymy około minutę z każdej strony. Zdejmujemy z patelni.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.