Kokosowy kurczak w zielonym curry
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, drób
Składniki:
mleko kokosowe BIO - 200 ml
zielona pasta curry - 4 łyżki
marchewka BIO - 1 szt.
olej sojowy BIO - 2 łyżki
kolendra BIO - garść
sól, pieprz - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Przepis można modyfikować: zamiast piersi z kurczaka - mięso z udek, obrane z kości i pokrojone; dodatkowo cukinia pokrojona w słupki - należy ją dodać tuż przed wlaniem mleka kokosowego; można pominąć starty kokos, jeśli jednak mamy okazję go użyć to polecam - danie jest jeszcze bardziej kokosowe.Sposób przygotowania:
Kiedy kurczak będzie prawie usmażony dodać starty kokos i mleko kokosowe, dusić jeszcze chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem: białym lub pełnoziarnistym.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.