Makaron z groszku z jogurtowym sosem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
zielony groszek świeży lub mrożony - 4 garści
gęsty jogurt naturalny - 350 g
ser feta - 150 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól, pieprz - 1 do smaku
listki bazylii - 1 garść
Sposób przygotowania:
Jogurt i fetę mieszamy w misce rozdrabniając ser, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ciepły makaron i ugotowany groszek, dokładnie mieszamy.
Orzeszki prażymy na suchej patelni. Bazylię rwiemy na małe kawałki.
Makaron dzielimy na cztery porcje, każdą posypujemy prażonymi orzeszkami, bazylią i polewamy 12 łyżki oliwy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.