Gofry z płaskurki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko BIO (może być roślinne) - 1 szklanka
jajko rozm L BIO - 1 szt.
pomidory suszone w oliwie BIO - 4 szt.
proszek do pieczenia BIO - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Ubijamy białko na pianę. Do odstawionej masy dodajemy pomidory, dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę z białek, mieszamy delikatnie. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy ją lekko olejem przed smażeniem każdej partii gofrów. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy po łyżce wazowej ciasta, smażymy.
Podajemy z sałatą lub dowolnymi , wytrawnym dodatkami.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.