Zapiekane naleśniki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, mięso, grzyby, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
gotowane mięso, np. z rosołu - 1 szklanka
posiekane drobno pieczarki - 2 szklanki
drobno posiekana biała cebula - 1/2 szt.
serek biały naturalny - 1/2 szklanki
jajko - 1 szt.
parmezan tarty - 4 łyżki
sól, pieprz - 1 trochę
oliwa do smażenia - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Naleśniki można zrobić z tego przepisu, nie dodajemy wtedy cukru do ciasta: gotujwstylueko.pl/przepisy/nalesniki-na-slodko-najlepsze-na-swiecie-.Można zrobić naleśniki wegetariańskie, podwajamy wtedy ilość pieczarek i dodajemy do nich po usmażeniu i przestudzeniu łyżkę lub dwie serka naturalnego.
Sposób przygotowania:
Jajko roztrzepujemy w misce, dodajemy serek, śmietankę, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Zalewamy przygotowane w foremce naleśniki, posypujemy parmezanem.
Zapiekamy ok 20-25 min w temp 190 st..c.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.