![Surówka z kalafiora](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-07/10056-photo-main.jpg)
Surówka z kalafiora
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
sos sałatkowy w proszku - 1 opakowanie
oliwa z oliwek - 3 łyżki
sól himalajska - 1 szczypta
sok z cytryny - 1 łyżka
pestki słonecznika - 2 garści
Sposób przygotowania:
W tym czasie dokładnie myjemy i trzemy na grubej tarce kalafiora.
Prażymy pestki słonecznika na suchej patelni.
Czosnek siekamy, posypujemy solą. Rozcieramy na pastę używając noża, dodajemy do sosu razem z 3 łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.