Naleśniki z grzybowym nadzieniem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pokrojone w plasterki świeże grzyby - prawdziwki, podgrzybki itp. - 2 szklanki
duża szalotka - 1 szt.
serek mascarpone - 150 g
masło klarowane - 4 łyżki
sól, pieprz - 1 trochę
ostra papryka w płatkach - 1 szczypta
sos:
śmietanka 30-36% - 3/4 szklanki
jajko - 2 szt.
tarty żółty ser, gouda lub inny, który się łatwo topi - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Śmietankę, jajka, sól i pieprz dokładnie mieszamy.
Do grzybów dodajemy mascarpone, mieszamy. Na każdy naleśnik kładziemy 1/8 farszu, zawijamy jak krokiety. Układamy ciasno obok siebie w naczyniu do zapiekania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.