Potrawka z drobiowych żołądków
Iwona KuczerRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drożdże, drób
Składniki:
duża cebula żółta - 1 szt.
olej do smażenia - 4 łyżki
bulion drobiowy - 3 szklanki
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
majeranek - 1 łyżeczka
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę. Dodajemy żołądki, smażymy kilka minut. Dodajemy przyprawy (poza majerankiem) i koncentrat pomidorowy, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Po ok 45 min gotowania dodajemy majeranek. Gotujemy ok godziny (do 1,5 godziny).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.