Tarta truskawkowa
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka krupczatka - 2 szklanki
masło - 150 g
ksylitol - 70 g
żółtka - 2 szt.
cukier waniliowy - 10 g
sól różowa himalajska szczypta
KREM
mleko - 2 szklanki
mąka - 1 łyżka
cukier waniliowy - 10 g
masło - 50 g
WIERZCH
truskawki - 70 dag
galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
ksylitol - 1 łyżeczka
DODATKOWO
maka migdałowa lub zmielone migdały - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuszczamy w/g instrukcji na opakowaniu z tym że dodajemy mniej wody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.