Piernik bezglutenowy z powidłami
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: miody, nabiał, jajka, soja, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka sojowa - 50 g
mąka z tapioki - 100 g
skrobia ziemniaczana - 50 g
cukier trzcinowy BIO - 150 g
miód - 150 g
masło - 100 g
śmietana 18% - 6 łyżeczek
przyprawa bezglutenowa do piernika - 4 łyżeczki
soda oczyszczona - 1 i 1/2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
bakalie (rodzynki, śliwki, daktyle, morele) BIO - 200 g
kakao - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Podawać przełożony powidłami i polany czekoladą.Autor przepisu: Agnieszka Gardecka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.