![Piernik bezglutenowy z powidłami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/piernik_bg_z_powidlami-300x300.jpg)
Piernik bezglutenowy z powidłami
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: miody, nabiał, jajka, soja, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka sojowa - 50 g
mąka z tapioki - 100 g
skrobia ziemniaczana - 50 g
cukier trzcinowy BIO - 150 g
miód - 150 g
masło - 100 g
śmietana 18% - 6 łyżeczek
przyprawa bezglutenowa do piernika - 4 łyżeczki
soda oczyszczona - 1 i 1/2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
bakalie (rodzynki, śliwki, daktyle, morele) BIO - 200 g
kakao - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Podawać przełożony powidłami i polany czekoladą.Autor przepisu: Agnieszka Gardecka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.