Delikatne pulpeciki z indyka
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
małe jajka BIO - 2 szt.
bułka tarta BIO - 3 łyżki
cebula biała BIO - 1/2 szt.
czosnek BIO - 1 ząbek
sól - 1 trochę
pieprz kolorowy - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Uwielbiane przez dzieci, delikatne i lekkie pulpeciki. Idealne również dla dorosłych, którzy chcą zrzucić kilka kilogramów przed latem, zawierają niewiele kalorii, a dużo witamin i potasu (pomidory).Sposób przygotowania:
Na dużej patelni rozgrzać olej do smażenia, włożyć pulpety. Obsmażyć z każdej strony na złotobrązowo.
Zamiast passaty z bazylią można użyć "czystej" passaty, pulpy pomidorowej lub krojonych pomidorów z puszki. Należy jednak wtedy dodać razem z pomidorami świeże listki bazylii, kilka sztuk.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.