Uszka bezglutenowe
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
skrobia ziemniaczana - 150 g
gorąca woda - 1/4s szklanki
drobno posiekane grzyby leśne lub pieczarki - 1 szklanka
tymianek świeży lub suszony - 1 trochę
sól i pieprz - 1 do smaku
oliwa do smażenia - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Ważna uwaga: najlepiej jeść te uszka od razu, ale jeśli będziemy musieli je podgrzać to róbmy to bardzo ostrożnie. Ciasto bezglutenowe jest delikatne i szybko się rozpada.Sposób przygotowania:
Ciasto dzielimy na pół, jedną połówkę wkładamy do foliowej torebki żeby nie wyschła. Drugą połówkę rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy małe kółka. Nakładamy po łyżeczce farszu i lepimy uszka. Trzeba to robić szybko, żeby ciasto nie wysychało.
Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.