Wytrawne babeczki
Iwona KuczerRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
wędzony filet z piersi kurczaka - 200 g
marchew świeża - 100 g
mąka ryżowa - 260 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
mleko - 200 ml
jajka - 2 szt.
świeży tymianek - 1 garść
Sposób przygotowania:
W misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, pokrojonym kurczakiem i posiekanym tymiankiem. W drugiej misce mieszamy jajka z oliwą i mlekiem, dodajemy marchewkę i tarty ser, szybko mieszamy. Łączymy zawartość obydwu misek, doprawiamy sola i pieprzem i szybko mieszamy.
Rozkładamy do 12 foremek na muffinki, posypujemy pozostałym serem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.