![Konfitura jagodowa z wanilią i agarem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/3019-photo-main.jpg)
Konfitura jagodowa z wanilią i agarem
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
cukier trzcinowy BIO - 400 g
agar agar BIO - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Konfiturę tą można też zrobić z mrożonych jagód.Sposób przygotowania:
Agar rozpuścić w połowie szklanki zimnej wody. Garnek z konfiturą zestawić z ognia, wlać rozpuszczony agar, wymieszać.
Zagotować, gorącą konfiturę wlewać do słoików. Szybko zakręcać, stawiać na zakrętce, zostawić do ostygnięcia.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.