Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicywiosnaKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Buraki ze szpinakiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mniam
24.06.2019, godz. 09:53
Przepis: Rosół z kluseczkami lanymi
wiosna
wiosna powiedział/a:
To lubię
24.06.2019, godz. 09:53
Przepis: Sałatka na zielono
wiosna
wiosna powiedział/a:
Letnie smaki
24.06.2019, godz. 09:53
Przepis: Filet w marynacie czosnkowo rodzynkowej
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pychota
24.06.2019, godz. 09:52
Przepis: Rolada makowo-bananowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Bardzo ciekawe
24.06.2019, godz. 09:52
Przepis: Filet z kurczaka w ziołowo musztardowej marynacie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
24.06.2019, godz. 09:51
Przepis: Koktajl z mango, kurkumą i wiórkami kokosymi
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe połączenie
24.06.2019, godz. 09:42
Przepis: Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawy przepis
24.06.2019, godz. 09:41
Przepis: Dziki ryż z pieczarkami, cukinią i jajkiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Fajne danie
24.06.2019, godz. 09:41
Przepis: Ciasto czekoladowo bananowe z syropem daktylowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Z syropem daktylowym bomba
24.06.2019, godz. 09:40
Przepis: Jaglany budyń z wegańskim słonym karmelem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pomysłowe
24.06.2019, godz. 09:40
Przepis: Pomidorowe naleśniki ze szpinakiem i parmezanem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Proste i smakowite
24.06.2019, godz. 09:39
Przepis: Sorbet z mrożonych owoców
wiosna
wiosna powiedział/a:
Każdy lubi
24.06.2019, godz. 09:39
Przepis: Jaglanka makowa z owocami i migdałami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Obłędne śniadanie
24.06.2019, godz. 09:38
Przepis: Aromatyczne curry z kostką sojową i cytrynowym ryżem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pyszny przepis
24.06.2019, godz. 09:38
Przepis: Popcorn ze słonym karmelem i czekoladą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
24.06.2019, godz. 09:37
Przepis: Gołąbki z czarną soczewicą i pieczarkami na parze
wiosna
wiosna powiedział/a:
Apetyczne
24.06.2019, godz. 09:37
Przepis: Risotto z domowym pesto z rukoli z parmezanem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wspaniałe zdjęcia
24.06.2019, godz. 09:36
Przepis: Chleb żytni razowy na zakwasie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Domowy najzdrowszy
24.06.2019, godz. 09:36
Przepis: Migdałowo kokosowe trufle wegańskie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Perfekcyjne słodkości
24.06.2019, godz. 09:35
Przepis: Laksa pikantna zupa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Cudna
24.06.2019, godz. 09:35
Przepis: Ciasto migdałowe z morelami i z semoliną
wiosna
wiosna powiedział/a:
Banalne i smaczne
24.06.2019, godz. 09:34
Przepis: Jaglane szaleństwo
wiosna
wiosna powiedział/a:
Cudo
23.06.2019, godz. 14:10
Przepis: Pierogi pełnoziarniste Bio z opieńkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Perfekcyjne
23.06.2019, godz. 14:10
Przepis: Orkiszowe bułki pełnoziarniste na zakwasie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Doskonale
23.06.2019, godz. 14:09
Przepis: Pierożki warzywno-grzybowe
wiosna
wiosna powiedział/a:
Dawno nie robiłam
23.06.2019, godz. 14:07
Przepis: Gołąbki z ryżu w kapuście pekińskiej
wiosna
wiosna powiedział/a:
Fajne urozmaicenie
23.06.2019, godz. 14:07
Przepis: Ryż z pieczarkami i warzywami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Klasyk w moim domu
23.06.2019, godz. 14:07
Przepis: Dip ze świeżych ogórków
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pychota
23.06.2019, godz. 14:06
Przepis: Domowy kisiel żurawinowy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubię takie desery
23.06.2019, godz. 14:06
Przepis: Placki z gotowanym mięsem i boczniakami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe
23.06.2019, godz. 14:06
Przepis: Waniliowe ciasteczka z ciemną masą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Dobre
23.06.2019, godz. 14:05
Przepis: Buraki z ogórkami i fasolą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uu ciekawa jestem smaku
23.06.2019, godz. 14:05
Przepis: Jesienny pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Rewelacyjny przepis
23.06.2019, godz. 12:53
Przepis: Owsianka z płatkami quinoa z gruszką w miodzie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zdrowe i smaczne
23.06.2019, godz. 12:53
Przepis: Lemoniada truskawkowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Sezon rozpoczęty można robić
23.06.2019, godz. 12:52
Przepis: czekoladowe magdalenki z mąki ryżowej pełnoziarnistej
wiosna
wiosna powiedział/a:
Kuszące
23.06.2019, godz. 12:52
Przepis: Ciasto z mąki ryżowej z gruszką
wiosna
wiosna powiedział/a:
Apetyczne
23.06.2019, godz. 12:51
Przepis: Placuszki z mąki bananowej z lemon curd
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smakowite
23.06.2019, godz. 12:51
Przepis: Korzenne świąteczne ciasto z winną gruszką
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zachęca
23.06.2019, godz. 12:50
Przepis: Mojito
wiosna
wiosna powiedział/a:
Oo tak to lubię
23.06.2019, godz. 12:50
Przepis: Jogurt matcha z kiwi i lawendą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zdjęcie wpaniałe
23.06.2019, godz. 12:49
Przepis: Gofry z tartych ziemniaków z jajkiem sadzonym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Rewelacyjne!
23.06.2019, godz. 12:47
Przepis: Owczy jogurt z cytrusami na śniadanie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Znakomity
23.06.2019, godz. 12:46
Przepis: Kokosowe pancakes
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe
23.06.2019, godz. 12:45
Przepis: Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mój smak
23.06.2019, godz. 12:43
Przepis: Sałatka z botwiną i truskawkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ładne podanie
23.06.2019, godz. 12:40
Przepis: Carpaccio z buraka
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smakowite polecam
23.06.2019, godz. 12:36
Przepis: Muffiny czekoladowe z napojem z czarnego ryżu
wiosna
wiosna powiedział/a:
Piękne podanie
23.06.2019, godz. 12:36
Przepis: Bankietowe łódeczki na słodko
wiosna
wiosna powiedział/a:
Oj to musi być smaczne
23.06.2019, godz. 12:35
Przepis: Hummus z pieczonym batatem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smakowity
23.06.2019, godz. 12:34
Przepis: Pancakes z mąki gryczanej, chia z syropem klonowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wspaniałe na śniadanie
23.06.2019, godz. 12:34
Przepis: Oponki z węglem aktywnym kokosowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zaskakujące oponki
23.06.2019, godz. 12:33
Przepis: Kotlety z komosy ryżowej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Na to mam ochotę
23.06.2019, godz. 12:32
Przepis: Podpłomyki z rukolą, karmelizowaną cebulą i gruszką
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wspaniałe
23.06.2019, godz. 12:32
Przepis: Risotto z borowikami stepowymi
wiosna
wiosna powiedział/a:
Cudowne risotto
23.06.2019, godz. 12:32
Przepis: pierś z kurczaka z pieczarkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubimy
23.06.2019, godz. 12:26
Przepis: makowiec na herbatnikach
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uwielbiam
23.06.2019, godz. 12:26
Przepis: Leniwe z twarogu
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smak dzieciństwa
23.06.2019, godz. 12:26
Przepis: Ciepłe lody
wiosna
wiosna powiedział/a:
Oooo tak
23.06.2019, godz. 12:15
News: Kuchenne must have dla początkującego
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
23.06.2019, godz. 12:14
News: Zioła - poradnik początkującego zielarza wraz z recepturami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Przydatne info
23.06.2019, godz. 12:14
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zjadłoby się
23.06.2019, godz. 12:13
Przepis: Kokosowy pudding chia z leśnym sorbetem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubię
23.06.2019, godz. 12:12
Przepis: Arbuz, mięta i feta z dressingiem miodowo-limonkowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe smaki
23.06.2019, godz. 12:12
Przepis: Chia, banan i owoce leśne - pyszna dawka zdrowia
wiosna
wiosna powiedział/a:
Naturalne piękno
23.06.2019, godz. 12:11
Przepis: Pomarańczowo- kakaowe omleciki z twarożkiem i truskawkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mniam
23.06.2019, godz. 12:11
Przepis: Pasta z tuńczyka z sosem tabasco
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pyszna
23.06.2019, godz. 12:11
Przepis: Czekoladki z olejem kokosowym nadziewane orzechami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Urocze
23.06.2019, godz. 12:10
Przepis: Krem z batatów z masłem migdałowym, chilli i kolendrą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Obłędne zdjęcie
23.06.2019, godz. 12:05
Przepis: Pasta z fasoli z jabłkiem i majerankiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zdjęcie zachęca
23.06.2019, godz. 12:01
Przepis: Waniliowo- migdałowy pudding chia z dodatkiem mango
wiosna
wiosna powiedział/a:
Superowe
23.06.2019, godz. 12:01
Przepis: Miodownik świąteczny - CICHA NOC
wiosna
wiosna powiedział/a:
Przepiękny
23.06.2019, godz. 11:57
Przepis: Sos pomidorowy z korzenną nutką
wiosna
wiosna powiedział/a:
Moje smaki
23.06.2019, godz. 11:56
Przepis: Szybka pasta z serka i wędzonej makreli
wiosna
wiosna powiedział/a:
Bardzo lubię
23.06.2019, godz. 11:54
Przepis: Batony musli bez pieczenia
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pycha zdrowie
23.06.2019, godz. 10:14
Przepis: Bezglutenowy jabłecznik z pianką
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super!
23.06.2019, godz. 10:14
Przepis: Kokosowo-jagodowy smoothie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Bombowe
23.06.2019, godz. 10:10
Przepis: Aromatyczna sałatka z rzeżuchą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super słodkości
23.06.2019, godz. 10:08
Przepis: Ciastka serowe z dżemem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe ciasteczka
23.06.2019, godz. 10:08
Przepis: Owoce z twarogiem w cieście francuskim
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mniam
23.06.2019, godz. 10:07
Przepis: Naleśniki z sałatką owocową
wiosna
wiosna powiedział/a:
Dobre
23.06.2019, godz. 10:07
Przepis: Grejpfrutowo bananowy koktaj jaglany.
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smaczne
23.06.2019, godz. 10:05
Przepis: Śniadaniowy kiwi koktajl z Quinoa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mniam
23.06.2019, godz. 10:05
Przepis: Kotleciki jaglano fasolowe.
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wspaniałe
23.06.2019, godz. 10:05
Przepis: Cukinia faszerowana mięsem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pycha
23.06.2019, godz. 10:02
Przepis: Sernik z nutką pomarańczy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Aromatyczny serniczek
23.06.2019, godz. 09:54
Przepis: Marchewka z groszkiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smaki z przedszkola. Kiedyś znienawidzone teraz smakowite
23.06.2019, godz. 08:43
Przepis: Karp wigilijny
wiosna
wiosna powiedział/a:
Koniecznie!
23.06.2019, godz. 08:42
Przepis: Koktajl z kiwi
wiosna
wiosna powiedział/a:
Jakoś cynamon mi tu nie pasuje
23.06.2019, godz. 08:42
Przepis: Placuszki z rodzynkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pycha
23.06.2019, godz. 08:42
Przepis: Piernik szybki
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wygląda ciekawie
23.06.2019, godz. 08:41
Przepis: Blok czekoladowy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Coś pysznego
23.06.2019, godz. 08:41
Przepis: Ziemniaki w panierunku
wiosna
wiosna powiedział/a:
Oj na oliwie
23.06.2019, godz. 08:40
Przepis: Makaron ze szpinakiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Proste a smaczne
23.06.2019, godz. 08:40
Przepis: Słonecznik w karmelu
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zdrowa przekąska
23.06.2019, godz. 08:37
Przepis: Aromatyczna marynowana cukinia
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uwielbiam do kotletów
23.06.2019, godz. 08:37
Przepis: Musztarda dyniowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Coś co lubię
23.06.2019, godz. 08:36
Przepis: Rydze kiszone w solance
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uwielbiam
23.06.2019, godz. 08:36
Przepis: Szyszki krówkowe z amarantusem i żurawiną
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ja robię na ekologicznych krówkach
23.06.2019, godz. 08:35
Przepis: Ketchup dyniowo-paprykowy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Z dynią super?
23.06.2019, godz. 08:35
Przepis: Szarlotka pigwowo-gruszkowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super składniki
23.06.2019, godz. 08:34
Przepis: Kiszone rzodkiewki
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawostka
23.06.2019, godz. 08:33
Przepis: Kiszone zielone pomidory
wiosna
wiosna powiedział/a:
A czy te niedojrzałe nie mają smaku?
23.06.2019, godz. 08:33
Przepis: Ciecierzyca po bretońsku
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uuu:-)
23.06.2019, godz. 08:30
Przepis: Sok świeżo wyciskanie dla kobiet w ciąży lub planujących ciążę (bomba folianowa)
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
23.06.2019, godz. 08:30
Przepis: Placuszki z cukinii i marchewki
wiosna
wiosna powiedział/a:
Z dodatkiem marchewki muszę spróbować
23.06.2019, godz. 08:28
Przepis: Koktajl wieloowocowy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Zdrowy koktajl
23.06.2019, godz. 08:27
Przepis: Owsiane ciasteczka
wiosna
wiosna powiedział/a:
Jakie foto
22.06.2019, godz. 21:11
Przepis: Ciasteczka błonnikowe z cynamonem i wiórkami kokosowymi
wiosna
wiosna powiedział/a:
Fajne
22.06.2019, godz. 21:10
Przepis: Pasztet z pietruszki
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe!
22.06.2019, godz. 21:03
Przepis: Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
22.06.2019, godz. 21:02
Przepis: Chleb żytni
wiosna
wiosna powiedział/a:
Coś wspaniałego
22.06.2019, godz. 21:01
Przepis: Piernikowe jaglane naleśniki
wiosna
wiosna powiedział/a:
:)
22.06.2019, godz. 20:50
Przepis: Wegańska talaretka z arbuzem i goji
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pychotka
22.06.2019, godz. 20:49
Przepis: Cytrynowy sos oregano- amarantusowy z makaronem ryżowym
Cytat: Dziwny sos...
wiosna
wiosna powiedział/a:
Dlaczego?
22.06.2019, godz. 20:49
Przepis: Bomba witaminowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Supcio
22.06.2019, godz. 20:47
Przepis: Pomarańczowo- jęczmienne ciastka
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ale apetyczne
22.06.2019, godz. 20:47
Przepis: Drobna fasolka na rosole
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawy pomysł
22.06.2019, godz. 20:39
Przepis: Buraczki z jabłkiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Bardzo lubię ten smak
22.06.2019, godz. 20:38
Przepis: Ryba w galarecie
wiosna
wiosna powiedział/a:
Rewelacja
22.06.2019, godz. 20:38
Przepis: Trufla marcepanowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wspaniałe
22.06.2019, godz. 18:10
Przepis: Filet drobiowy z chrzanem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Rewelacyjny smak
22.06.2019, godz. 17:44
Przepis: Śliwella - dżem śliwkowy z ciemną czekoladą i daktylami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
22.06.2019, godz. 17:43
Przepis: Ogórki kanapkowe
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pyszniutkie
22.06.2019, godz. 17:42
Przepis: Sorbet z mango dla dorosłych
wiosna
wiosna powiedział/a:
Wow
22.06.2019, godz. 17:41
Przepis: Szyszki krówkowe z amarantusem i żurawiną
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ymmmm
22.06.2019, godz. 17:40
Przepis: Sałatka z ogórka
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubię nieco pikantne
22.06.2019, godz. 16:41
Przepis: Ciasteczka z płatków jaglanych
wiosna
wiosna powiedział/a:
Przepysznie wyglądają
22.06.2019, godz. 16:39
Przepis: Mrożony jogurt bananowo truskawkowy z proszkiem szpinakowym :)
wiosna
wiosna powiedział/a:
Oo ciekawe
22.06.2019, godz. 16:31
Przepis: Bezglutenowe naleśniki gryczane :)
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubię
22.06.2019, godz. 16:30
Przepis: Mega puszysty omlet z puree z dynii :)
wiosna
wiosna powiedział/a:
Muszę zrobić
22.06.2019, godz. 16:29
Przepis: Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pycha
22.06.2019, godz. 16:29
Przepis: Stonoga dla dzieci
wiosna
wiosna powiedział/a:
Haha
22.06.2019, godz. 16:02
Przepis: Łatwa pizza cebulowa
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
22.06.2019, godz. 16:00
Przepis: Racuchy na maślance z jabłkiem
wiosna
wiosna powiedział/a:
Smak dzieciństwa
22.06.2019, godz. 11:22
Przepis: Ciasto z czerwoną fasolą
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawe
22.06.2019, godz. 11:12
Przepis: Pudding Chia z malinami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Uwielbiam chia
22.06.2019, godz. 11:12
Przepis: Budyń jaglany
wiosna
wiosna powiedział/a:
Lubię
22.06.2019, godz. 11:10
Przepis: Kotlety z ciecierzycy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ja dodaje kolendre zamiast natki pietruchy
22.06.2019, godz. 11:10
Przepis: Delikatny detoks buraczany łagodny dla żołądka
wiosna
wiosna powiedział/a:
Polecam kest pyszny
22.06.2019, godz. 08:26
Przepis: Batatowe kotleciki z kolorową komosą i selerem naciowym
wiosna
wiosna powiedział/a:
Coś zupełnie nowego
22.06.2019, godz. 07:45
Przepis: Raw rolada z kremem i truskawkami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Rewelacyjna
22.06.2019, godz. 07:45
Przepis: Zapiekanka jaglana z warzywami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Ciekawa
22.06.2019, godz. 07:44
Przepis: Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu
wiosna
wiosna powiedział/a:
Znakomita przekąska
22.06.2019, godz. 07:44
News: KONKURS - Baw się w stylu eko z Żelusiem - Regulamin
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super konkurs!
22.06.2019, godz. 07:27
Przepis: Kruche ciasteczka z migdałami
wiosna
wiosna powiedział/a:
Mniam
21.06.2019, godz. 19:57
Przepis: Lody z liofilizowanej wody kokosowej
wiosna
wiosna powiedział/a:
Pycha
21.06.2019, godz. 18:35
Przepis: Wegański sos karmelowy
wiosna
wiosna powiedział/a:
Super
21.06.2019, godz. 18:34

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet