![Filet drobiowy z chrzanem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11784-photo-main.jpg)
Filet drobiowy z chrzanem
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
Chrzan ze słoiczka - 1 łyżka
Sól ziołowa do smaku
Pieprz do smaku
Bułka tarta do panierowania
Olej rzepakowy
Masło klarowane
Dodatkowe informacje:
Przed zaburzeniem mięsa w jajku z chrzanem można każdy kawałek obtoczyć w mące pszennej.Sposób przygotowania:
Chrzan zdjąć z mięsa do miseczki, wbić jajko, dodać trochę soli ziołowej i pieprzu - roztrzepać i zamoczyć mięso. Panierować w bułce tartej i smażyć na złocisty kolor na oleju z dodatkiem klarowanego masła.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.