Sałatka z botwiną i truskawkami
smaczliwka.plRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
rukola (orzechowa) - 1/2 pęku
truskawki - 300 g
awokado Hass - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
syrop klonowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Posiekać liście botwiny i rukoli. Obrać awokado i pokroić na plastry. Truskawki odszypułkować i pokroić na ćwiartki.
Botwinę, rukolę i truskawki zalać sosem, wymieszać. Posypać płatkami migdałów. Podawać z plastrami awokado.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.