![Owsiane ciasteczka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4307-photo-main.jpg)
Owsiane ciasteczka
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane - 120 g
masło - 1/2 łyżki
wiórki kokosowe - 2 łyżki
owoce goji - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
2. Wykładamy papierem blachę
3. Przy pierwszej wersji (ciemnej), gdy mleko się gotuje, dodajemy płatki owsiane i kakao
4. Przy drugiej wersji (jasnej), gdy mleko się gotuje, dodajemy płatki owsiane i wiórki kokosowe oraz goję
5. Mieszamy intensywnie gotując, aż płatki spęcznieją (ok. 3-4 minuty), a następnie układamy masę na blasze
6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C, przez 30 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.