Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym
Zdrowie na językuUżyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, drób
Składniki:
papryka żółtka - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
cukinia - 1 szt.
sos sojowy - 2 łyżki
olej kokosowy - 1 łyżka
ryż - 150 g
przyprawa curry - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj przez 3 minuty posiekaną cebulę. Następnie dodaj mięso i podsmażaj przez 5 minut. Kolejno dodaj pokrojone w cienkie słupki warzywa. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.
W międzyczasie opłukaj ryż pod bieżącą wodą i ugotuj w 350 ml wody.
Do warzyw dodaj mleczko kokosowe oraz pozostałą łyżeczkę curry. Wymieszaj i gotuj już na pełnym ogniu, aby naturalnie zagęścić potrawę. Potrwa to ok. 10 minut.
Kurczaka z warzywami podawaj z ryżej. Posyp szczypiorkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.