Ciasteczka błonnikowe z cynamonem i wiórkami kokosowymi
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka
Składniki:
pestki ze słonecznika - 5 łyżek
wiórki kokosowe - 50 g
jajka - 2 szt.
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
cynamon (czubate łyżki) - 2 łyżki
olej kokosowy do wysmarowania naczynia żaroodpornego trochę
Sposób przygotowania:
2. Mielimy siemię lniane i dodajemy do jajek i ksylitolu
3. Mielimy wiórki kokosowe i dodajemy do pozostałych składników
4. Dodajemy pestki ze słonecznika
5. Dodajemy cynamon
6. Dodajemy sodę oczyszczoną
7. Dokładnie mieszamy
12. Naczynie żaroodporne smarujemy malutką ilością oleju kokosowego
13. Nakładamy ciasto łyżką, spłaszczamy je nieco, tak by ciasteczka były jak najcieńsze (szybciej się upieką). Pozostawiamy odstępy między nimi, ponieważ troszkę urosną
14. Pieczmy w 150ºC przez ok. 7 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.