![Wegańska talaretka z arbuzem i goji](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-06/5367-photo-main.jpg)
Wegańska talaretka z arbuzem i goji
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
len mielony - 1 łyżeczka
cynamon - 1 łyżeczka
arbuz (bez skórki) - 100 g
Sposób przygotowania:
kilka min przed ukończeniem gotowania amarantusa dodajemy mielony len i cynamon- tak ok 3 min gotujemy stale mieszając
ugotowany amarantus przelewamy do naczynia żaroodpornego- odstawiamy do ostygnięcia, po czym pieczemy ok 20 min w 180 stopniach
całość posypujemy jagodami goji
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.