Podpłomyki z rukolą, karmelizowaną cebulą i gruszką
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, orkisz
Składniki:
oliwa - 1 łyżka
sól - 1/2 łyżeczki
woda - 100 ml
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny
gruszka - 2 szt.
kminek - 1/2 łyżeczki
pieprz i sól do smaku
Dodatkowe informacje:
dodatkowo: rukola i kilka orzechów włoskich podprażonych i posiekanychSposób przygotowania:
Cebulę obrać i pociąć w piórka. Rozgrzać trochę oleju i dusić, dodać kminek, ocet i odparować.
Obrać gruszkę grillować. Na wypieczony podpłomyk położyć cebule, rukolę i posypać podprażonymi i posiekanymi orzechami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.