
Dziki ryż z pieczarkami, cukinią i jajkiem

Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
jaja - 4 szt.
pieczarki - 250 g
cukinia baby - 5 szt.
tamari - 3 łyżki
czosnek - 2 ząbki
sezamu szczypta
chili w płatkach - 1 szczypta
olej rzepakowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć przeciąć na pół. Cukinię pociąć w plasterki.
Czosnek posiekać w plasterki.
Rozgrzać łyżkę oleju i obsmażyć wraz z czosnkiem, chili i solą cukinię. Wyjąc na bok. Na patelnię dolać olej wrzucić pieczarki i na dużym ogniu podsmażyć dodając sól a pod koniec smażenia sos tamari. Wymieszać.
Usmażyć jajka na osobnej patelni.
Dziki ryż wymieszać z pieczarkami, cukinią, na wierzch położyć jajko. Posypać natką kolendry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.