Laksa pikantna zupa
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: soja, strączkowe, ryba i owoce morza
Składniki:
tofu - 1 opakowanie
dorsz lub krewetki lub pierś z kurczaka - 400 g
bulin warzywny - 1 kostka
czosnek - 2 ząbki
imbir - 2 cm
sos sojowy - 2 łyżki
pomidorki koktajlowe trochę
kolendra świeża do smaku
mleko kokosowe - 100 ml
olej - 2 łyżki
marchewka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Do rozgrzanego oleju dodać pastę curry, utarty czosnek i utarty imbir . Wlać ok 1,5 litra wody i dodać kostkę bulionową, pokrojoną w plasterki marchewkę. Zagotować. Po 10 minutach włożyć wcześniej podsmażone tofu, pociętą w kostkę rybę, krewetki lub pierś z kurczaka. Po 5 minutach dodać pomidorki, wlać mleko kokosowe . Zagotować chwilę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.