Sorbet z mango dla dorosłych
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Cukier jasny (trzcinowy, brzozowy, buraczany) - 1 szklanka
Sok pomarańczowy - 1/2 szklanki
Limoncello - 4-5 łyżki
Spk z cytryny do smaku
Zimna woda - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Naturalnie słodki i bardzo aromatyczny deser z mango z dodatkiem włoskiego likieru cytrynowego (limoncello).Sposób przygotowania:
Dojrzałe miękkie mango obrać i ostrym nożem odciąć od pestki. Zmiksować z sokiem cytrynowym do smaku. Dolać syrop pomarańczowy i ponownie zmiksować. Schłodzić.
Do musu dolać Limoncello i dokładnie wymieszać. Przelać do zamykanego pojemnika i zamrozić.
Można do mrożenia użyć maszynkę do lodów - postępując jak przy tradycyjnych lodach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.