Mieszanina olejów Omega Color
gotujwstylueko.plOmega Color to seria olejów Bio Planete wykonanych na bazie oleju z siemienia lnianego. Stanowią wspaniały, kolorowy dodatek do wielu potraw i koktajli.
Olej lniany Bio Planete
Dzięki unikalnej metodzie, jaką jest trójwymiarowa filtracja, posmak goryczy oleju lnianego jest neutralizowany, a olej zachowuje subtelny i delikatnie orzechowy smak. Innowacyjny proces filtracji 3D, eliminuje gorycz, gwarantując znakomitą jakość produktu.
Olej lniany Bio Planete charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych:
kwasu alfa-linolenowego (omega-3) oraz
kwasu linolowego (omega-6).
Olej lniany jest szczególnie podatny na utlenianie. Zalecane jest, aby po otwarciu przechowywać produkt w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni. Specjalne butelki z filtrem przeciwsłonecznym, chronią olej lniany przed nadmierną ilością promieni słonecznych.
Przepis na pastę budwigową z wykorzystaniem oleju lnianego Bio Planete
Porcja dla 1 osoby
Składniki: 100 g chudego twarogu, 45 ml oleju lnianego Bio Planete, 45 ml mleka, 1 łyżeczka miodu.
Przygotowanie: Twaróg z olejem lnianym ubij na jednolitą, gładką masę. Dodaj mleko, miód i dokładnie wymieszaj.
Pastę budwigową można przygotować na słodko i podawać jako deser, lub na ostro i podawać jako dodatek do wielu potraw.
Pasta budwigowa na słodko:
Do ubitej masy z powyższych składników dodaj niewielką ilość syropu z agawy, wymieszaj, a następnie wzbogać pastę o ulubione owoce. Podawaj jako letni deser.
Pasta budwigowa na ostro:
Do wymienionych powyżej składników dodaj trochę pieprzu, chili i szafranu. Podawaj w formie dipu.
Omega Orange - Idealny na początek dnia!
Omega Orange to mieszanina olejów roślinnych: lnianego, z granatu i pomarańczy, oraz pyłku pszczelego.
Omega Orange jest doskonałym olejem, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do wielu śniadaniowych potraw, koktajli i sałatek. Charakteryzuje się świeżo owocowym, pomarańczowym smakiem. Mieszaninę olejów Omega Orange cechuje bogata zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu alfa-linolenowego (omega-3), których organizm człowieka samodzielnie nie wytwarza. A zatem muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Spożywanie 2 g oleju Omega Orange dziennie, wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi.
Mieszanina olejów roślinnych: lnianego, z granatu i pomarańczy, oraz pyłku pszczelego z pewnością wzbogacą smak niejednego dania. Produkt zaleca się osobom prowadzącym aktywny styl życia, jak również utrzymujących zróżnicowaną i zrównoważoną dietę.
Przepis na energetyczny koktajl owocowy z wykorzystaniem oleju Omega Orange Bio Planete
Porcja dla 1 osoby
Składniki: 1/2 pomarańczy, 1/2 cytryny, 2 dojrzałe daktyle, 1/2 awokado, 1 mango, 110 ml zimnego mleka kokosowego lub napoju np.: migdałowego, sojowego, ryżowego, orzechowego itp., 1 łyżeczka oleju Bio Planete Omega Orange.
Przygotowanie: Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny. Wydrąż pestki z daktyli. Połącz wszystkie składniki i za pomocą blendera, miksuj do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Olej Omega Green - Wspomaga witalność!
Omega Green to mieszanina olejów roślinnych: z siemienia lnianego, pestek dyni, ogórecznika i czarnuszki.
Omega Green to harmonijne połączenie różnych olejów roślinnych i idealny wybór w czasie zwiększonego zapotrzebowania żywieniowego. Charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu alfa-linolenowego (omega-3). Spożywanie 2 g oleju Omega Green dziennie wspomaga utrzymywanie odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi. Tłoczony na zimno, olej z siemienia lnianego, pestek dyni, nasion ogórecznika i czarnuszki, posiada cenne składniki odżywcze i cechuje się wyjątkowym, subtelnym smakiem. Produkt zaleca się osobom prowadzącym aktywny styl życia, jak również utrzymujących zróżnicowaną i zrównoważoną dietę.
Przepis na pizzę z rukolą, pomidorami i mozarellą z wykorzystniem oleju Omega Green Bio Planete
Porcja dla 1 osoby
Składniki: 1 chlebek pita, 4 łyżki pasty z pomidorów, 1 kulka sera mozzarella, 100 g pomidorów koktajlowych, 1 garść rukoli, 2 łyżeczki oleju Bio Planete Omega Green.
Przygotowanie: Opiecz przez 2 minuty chlebek pita, a następnie rozdziel go na dwie połówki. Wyłóż papierem do pieczenia blachę i połóż na nim połówki chlebków pita. Na każdej połówce, rozprowadź pastę z pomidorów; połóż pokrojony w plastry ser mozzarella i przepołowione pomidory. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz chlebki przez 15-20 min. Wyjmij z piekarnika, udekoruj rukolą i polej olejem Omega Green.
Zamiast gotowego chlebka pita, można wykonać ciasto samodzielnie (proces trwa trochę dłużej) a efekty sami zobaczcie tutaj.
Olej Omega Green uszlachetni każdą sałatkę, pomiętajmy o dość intensywnym smaku z orzechową nutą. To przykład bardzo prostej sałaty:
Omega Blue - Korzystnie wpływa na zmysł wzroku i pracę mózgu!
Omega Blue to kompozycja olejów roślinnych: lnianego, oleju z delikatnie podprażanych orzechów włoskich, oleju słonecznikowego, z kiełków pszenicy oraz alg.
Omega Blue cechuje wysoka zawartość kwasu dokozaheksaenowego (DHA), wielonienasyconego kwasu tłuszczowego omega-3. Jego źródłem są algi oraz ryby. DHA korzystnie wpływa na funkcjonowanie naszego organizmu, a także stanowi idealne uzupełnienie wielu posiłków. Spożywanie 250 mg oleju Omega Blue, ma korzystne działanie na pracę mózgu i zmysł wzroku. Produkty bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe zalecane są dzieciom, kobietom w ciąży i osobom starszym. To idealnie dobrana i aromatyczna mieszanina olejów, z delikatnym posmakiem orzecha zawierająca cenne składniki odżywcze.
Przepis na spaghetti, z pełnoziarnistej mąki, z dodatkiem warzyw, z wykorzystaniem oleju Omega Blue Bio Planete
Porcja dla 1 osoby
Składniki: 60 g spaghetti z pełnoziarnistej mąki, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 cukinia, szczypta soli, 1 łyżka oleju Bio Planete Omega Blue.
Przygotowanie: Ugotuj spaghetti w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dokładnie obierz warzywa, i pokrój je w długie, bardzo cienkie paski. Ugotowany makaron, włóż do średniej wielkości miseczki. Wymieszaj makaron z pokrojonymi warzywami, polej olejem Omega Blue i pod przykryciem, odstaw na ok. 5 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.